torsdag 14 juni 2007

Rita, gissa, spring

Tänkte för ett ögonblick spela rollen av TV-spelselitist, och hypa ett par PS2-spel som är grymt rara, åtminstone på våra breddgrader.

Jag talar naturligtvis om Magic Pengel: Quest for color och dess pseudo-pseudo-uppföljare Graffiti Kingdom. Dessa spel bygger båda på ett tämligen nyskapande ssytem, där spelaren kan rita tvådimensionella formersom sedan omvandlas till animerade 3D-figurer. I Magic Pengel används dessa figurer som kombattanter i ett monsterfighting-spel, à la Pokémon, Digimon, Monster Rancher etc. etc. Man totar helt enkelt ihop ett stall av mer eller mindre groteska "doodles", som de tecknade figurerna kallas, och möter andra människors kreationer i arena-baserade holmgångar, vars stridssystem i stort sett är en variant av sten-sax-påse.

Graffiti Kingdom är mer av ett plattformsspel, där spelaren, i rollen som den odräglige prins Pixel, kan förvandla sig till någon ens hemmagjorda varelser för att hoppa plattform och kutta fiender på ett betydligt mer hands on manér. Graffiti Kingdoms doodling-system är ordentligt utökat jämfört med föregångarens, vilket möjliggör ett smidigare skapande av mer komplexa och mångfasetterade 3D-styggelser. Å andra sidan är själva plattformsharvandet bra mycket tristare än det rudimentära men ganska charmiga gameplayet som står till buds i "Magic Mengele", som vi så skämtsamt och (politiskt inkorrekt *tihi fniss*) kallar det.


Tjusiga exempel på den svindlande verkshöjd som kan uppnås. Skulle vara ball att sätta Graffiti Kingdom i händerna på Kolbeinn Karlsson och ba låta'n "gå loss". Japanerna ska givetvis vara värst. Själv nöjer jag mej emd ett risigt foto av en hemmagjord Bamse.



Den hugade spekulanten med chippad pesstvåa kan skaffa liren via valfri nordamerikansk nättbutik. Magic Pengel är faktiskt utgivet i en PAL-version, men kan i princip bara köpas via franska Amazon. Som sagt, det ska va lite rare och undergound sådär, det blir kidsen kääta på...

1 kommentar:

Kolb sa...

Hmmm. Fresta mig inte. Fast credd på bamsen får du.